Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، «درآمد دفاتر ثبت میلیاردی است»، این صحبتی است که همه ما آن را شنیدیم. دفاتری که گاهی اوقات با استفاده از رانت یا هر چیز دیگری چند صد هزار سند را ثبت می‌کنند و از این طریق درآمد‌های هنگفت میلیاردی را به جیب می‌زنند، موضوعی که به گفته برخی کارشناسان دور از ذهن نیست و تعدادی از دفاتر ثبت درآمد‌های میلیاردی دارند و برخی هم درآمدهایشان بسیار کم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از سردفتران اسناد رسمی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره چگونگی ثبت سند در دفترخانه‌ها و درآمد‌هایی که این دفاتر دارند، اظهار کرد: روند ثبت اسناد در دفترخانه‌ها متفاوت است؛ یک دفترخانه در طول یک سال صد‌ها هزار سند ثبت می‌کند، اما یک دفترخانه کمتر از صد سند را ثبت می‌کند.

یکی دیگر از سردفتران اسناد رسمی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: اینکه گفته می‌شود درآمد دفاتر ثبت اسناد نجومی است، به تمام دفترخانه‌ها مربوط نمی‌شود و گاهی اوقات برخی از دفترخانه‌ها حتی در اجاره واحد خود هم می‌مانند و از پس پرداخت آن بر نمی‌آیند.

بیشتر بخوانید

امضای الکترونیک از امن‌ترین امضا‌ها است قیمت پروانه سردفتران پاداش ۳۰ سال کار آنها

همان طور که گفته شد برخی از سردفتران به واسطه ثبت اسناد با درآمد‌های هنگفتی مواجه هستند و برخی دیگر به دلیل نداشتن مراجعه‌کننده حتی توان پرداخت هزینه‌های ابتدایی‌شان را هم ندارند.

اما به دنبال وقوع این مشکل و عدم رعایت عدالت در توزیع اسناد میان دفترخانه‌ها، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به فکر ایجاد سامانه‌ای  افتاد تا عدالت را برای تمام سردفتران ایجاد کند، این سامانه میزان ثبت اسناد را در طول یک سال در مراکز استان‌ها مشخص می‌کند و بر اساس آن هر دفترخانه مجاز به ثبت تعداد مشخصی از اسناد است.

به دنبال جمع شدن رانت دفترخانه هستیم

ذبیح الله خداییان رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به ثبت سند در دفترخانه‌ها گفت: ما به دنبال این هستیم تا رانت برخی از دفاتر جمع شود و با تصویب ریاست قوه قضاییه سامانه‌ای طراحی ‌شده که در جهت ساماندهی ارجاع اسناد به دفاتر اسناد رسمی است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تصریح کرد: در گذشته برخی از دفاتر ارتباطاتی می‌گرفتند که سبب می‌شد میزان ارجاع به دفاترشان زیاد و مدت ثبت اسناد در آن‌ها طولانی شود و در مقابل برخی از دفاتر هم بیکار بودند، اما سعی کردیم تا به کمک این سامانه توزیع عادلانه اسناد را بین دفاتر داشته باشیم.

وی ادامه داد: با توزیع عادلانه اسناد روند ثبت سرعت بخشیده می‌شود و مانع رانت می‌شویم و درآمد بین دفاتر به صورت عادلانه  تقسیم می‌شود.

خداییان با بیان اینکه هم اکنون این طرح اجرایی شده است، گفت: بر اساس تعداد اسنادی که هر سال در مرکز استان‌ها ارجاع می‌شوند، میانگین دو برابر سال قبل برای سال جدید تعیین می‌شود.

وی افزود: اگر سردفتری به حد میانگین مشخص شده برسد، اسناد به سایر دفاتر ارجاع می‌شوند و آن دفترخانه دیگر حق ثبت اسناد را ندارد و اگر در یک شهرستان تنها یک دفترخانه وجود داشته باشد دیگر حد نصابی تعیین نمی‌شود و به هر میزان که سند باشد، در همان دفترخانه ثبت خواهد شد.

انجام این کار می‌تواند مانع از درآمدزایی‌های بسیار برای برخی از دفترخانه‌ها و همچنین ایجاد مشکلات بسیار برای دفترخانه‌های دیگر شود، لذا به کمک این سامانه که هم اکنون فعال شده است می‌توان میزان ثبت اسناد را در هر یک از دفترخانه‌ها تشخیص داد.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سامانه عدالت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت سند باشگاه خبرنگاران جوان دفترخانه ها اسناد رسمی ثبت اسناد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۴۳۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور کیفرخواست برای باند جعل اسناد سازمان یافته املاک در قم

 حجت‌الاسلام والمسلمین حسن غریب،دادستان عمومی و انقلاب قم با اشاره به انهدام باند جعل اسناد و کلاهبرداری سازمان یافته املاک در قم اظهار کرد: این باند با شناسایی املاک با ویژگی‌های خاص و جعل قولنامه‌های غیررسمی انتقال آنها و طرح دادخواست حقوقی الزام به تنظیم سند رسمی با شگرد‌های متقلبانه، اقدام به ابطال سند رسمی مالکین واقعی و صدور سند رسمی به نام متهمین می‌کرد.

دادستان عمومی و انقلاب قم با بیان این‌که با شکایات مردمی و انجام تحقیقات فنی این باند کلاهبردار حرفه‌ای شناسایی شد، افزود: با صدور دستورات قضایی شعبه ۲ دادستانی استان، هفت نفر از متهمان سابقه‌دار این باند شناسایی و رسیدگی تخصصی به اتهامات آنان آغاز شد.

وی در خصوص شگرد این باند، تصریح کرد: آنها با شناسایی و کسب اطلاعات و مدارک قطعات و زمین‌های مختلف با اسناد رسمی و عادی دارای ویژگی‌های خاص، مبادرت به تنظیم قولنامه‌های عادی جعلی بین مالکان و همدستانشان یا افرادی که در گذشته فوت شده‌اند می‌نمود و با طرح دادخواست‌های حقوقی با شگرد‌های متقلبانه و مجرمانه اقدام به اخذ سند‌های رسمی برای این املاک کرده و در نهایت اقدام به فروش و انتقال رسمی آن در بازار به افرادی که هیچ اطلاعی از این موضوع نداشتند می‌کردند.

غریب استفاده از سند مجعول انتقال مال غیر کلاهبرداری و جعل سند‌های عادی را از اتهامات مندرج در کیفرخواست متهمان این باند برشمرد و گفت: تاکنون بیش از ۲۰ شکایت از این متهمان در دادسرای قم ثبت شده‌است، این افراد با اقدامات مجرمانه خود موفق به اخذ ۱۸ مورد صدور اجراییه و ابطال اسناد رسمی مالکان اصلی و اخذ سند رسمی به نام خود شده‌اند.

دادستان عمومی و انقلاب قم با اشاره به این‌که زمین‌های دارای مالکین فوت شده، املاکی که سالیان زیاد بلاتکلیف از سوی مالکان و وارثان آنها مانده است و زمین‌هایی که مالکان اصلی آنها در خارج از کشور ساکن هستند بیشتر در خطر نقل و انتقالات غیرقانونی هستند، عنوان کرد: برخی مالکان مالباخته در این پرونده به دلیل عدم ثبت‌نام در سامانه ثنا از روند دادرسی حقوقی علیه املاک شان بی‌اطلاع مانده بودند.

وی با بیان این‌که خریداران این املاک که با سند رسمی اقدام به خرید و ساخت این زمین‌ها کرده اکنون دچار مشکلات عدیده به لحاظ مالی و حقوقی شده‌اند، هشدار داد: ضروری است شهروندان برای تمامی اعضای خانواده خود بالاخص افراد مسن خانواده در سامانه ثنا ثبت‌نام نمایند تا از سوءاستفاده‌های احتمالی از مشخصات و اطلاعاتشان به سرعت مطلع شوند.

دادستان قم اظهار داشت: همچنین نسبت به املاک و اموال بلاتکلیف خود حساسیت و پیگیری لازم را داشته باشند و نظارت و سرکشی مستمر نسبت به این املاک را به عمل آورند؛ وارثان مالکان متوفی حتی‌الامکان نسبت به تعیین تکلیف اموال وراثتی اقدامات لازم را به انجام رسانند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • تحت تاثیر پیشرفت دفاتر اسناد رسمی ایران قرار گرفتم
  • آمادگی کانون سردفتران ایران برای همکاری با روسیه
  • قرار است در پارک‌های تهران هتل بِروید یا چرخه رانت‌خواری بچرخد؟/ «شهرداری همان هتل نیمه‌کاره را بسازد، چرا می‌خواهد هتل جدید بسازد؟»
  • بسیاری از مراجعات مردم به محاکم به دلیل اعتبار دادن به اسناد عادی است
  • ممنوعیت نقل و انتقال واحدهای طرح نهصمت ملی مسکن 
  • ایران و روسیه در حوزه دفاتر اسناد رسمی تفاهم نامه امضا کردند
  • توزیع عادلانه امکانات در مدارس کرمانشاه با رویکرد محرومیت‌زدایی
  • صدور کیفرخواست برای باند جعل اسناد سازمان یافته املاک در قم
  • نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • باند جعل اسناد و کلاهبرداری سازمان یافته املاک در قم شناسایی شد